La Fundació Horta Sud desvetlla la necessitat de planificar una estratègia metropolitana en l’Horta Sud

10419_104097006269540_100000077223127_116941_5158414_n

Planificació. Esta fou la paraula més repetida i meditada ahir en la presentació de l’estudi “Antecedents i referències per a una planificació estratègica metropolitana: el cas de l’Horta Sud”, quadern suplement de l’últim número de la revista “Papers de l’Horta” que edita la Fundació Horta Sud amb la col·laboració de la Mancomunitat Intermunicipal de l’Horta Sud.

Planificiació com a solució de futur davant la necessitat d’una bona gestió de la mobilitat dins de l’àrea metropolitana de València amb el seu entorn més pròxim, com és la comarca de l’Horta Sud. Tant este estudi, com l’anterior orientat a l’anàlisi de la mobilitat en l’àrea metropolitana i l’edició d’un dvd divulgatiu, són part d’una campanya global en la que diversos col·lectius de la comarca estan treballant per a demanar a l’Ajuntament de València que planifique el seu nou Pla General tenint en compte el seu entorn urbà.

En l’estudi, presentat anit al Museu Comarcal pels professors de la Universitat Cardenal Herrera i urbanistes del PRAyU, Pedro Rubio, Daniel Monleón i Josep Lluis Gisbert, es presentaren tots els antecedents en la planificació metropolitana des del 1946 fins al 2005, l’anàlisi del model territorial actual i els temes claus en la futura estratègia (creixement del port comercial, infraestructures o protecció de la buida) per a, a continuació, argumentar “la conveniència de redactar un pla estratègic de l’àrea metropolitana, perquè la València del segle XXI serà metropolitana, cada vegada els límits municipals i funcionals coincideixen menys”.

Amb l’edició de l’estudi i l’actual campanya ciutadana oberta “pretenem crear opinió sobre la importància de l’àrea metropolitana en el nou PGOU de València. No poden actuar d’esquena. És necessari un pla estratègic, encara que la virtut de la planificació no abunda en la política actual per culpa del curterminismo”, assenyalava anit Alfred Domínguez, president de la Fundació Horta Sud.

La demanda de planificació no suposa oposició a res, sinó diàleg positiu i futur conjunt. Per a Empar Navarro, presidenta de la Mancomunitat de l’Horta Sud, “aspirem a un creixement futur més equilibrat sense que el desenvolupament de València hipoteque l’Horta Sud. No pot València dissenyar unilateralment la seua expansió sense les 44 ciutats que ho rodegen. És imprescindible el diàleg”.

La pretensió que la Generalitat paralitze el PGOU de València i execute un Pla d’Acció Territorial previ al Pla Estratègic Metropolità pretén, abans que res, un futur econòmic i social important per a València i la seua àrea metropolitana, per això l’estudi aspira a construir un futur conjunt de València i l’Horta.

Anuncios

One Response to La Fundació Horta Sud desvetlla la necessitat de planificar una estratègia metropolitana en l’Horta Sud

  1. L. Rosaleny says:

    Parece necesario ese plan estratégico, antes de que València acabe comiéndose todo lo que tiene alrededor sin orden ni concierto.

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión / Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión / Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión / Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión / Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: